top of page
Search

5 nippi kuidas end oma kehas hästi tunda.

Päevast päeva näitab meedia meile, milline on „ideaalne“ keha. Paratamatult kipume ennast võrdlema ja mõtlema, et nii peabki olema. Kuigi tihtipeale sellel pildil, mida sotsiaalmeedias kuvatatakse, pole mingit pistmist tervisliku elustiiliga. Kui aga siiski vaatad peeglisse ja tunned, et ei ole päris rahul sellega, mida näed, siis siin mõned nõuanded, kuidas end oma kehas hästi tunda.



1. Väldi kiirelt saledaks dieete


Kõik mis kiirelt läheb, tuleb sama kiirelt ka tagasi. Tervislik toitumine on midagi, millest peab kujunema elustiil. Selle asemel, et ennast näljutada, anda lubadusi stiilis, et mitte kunagi enam komme, kooke ei söö, keskendu hoopis väikeste tervislike muudatuste tegemisele oma toitumises. Näiteks söö korralik hommikusöök, proovi juua rohkem vett, lisa oma toidulauale värskeid köögivilju ning 1-2 suure toidukorra asemel söö hoopis 4-5 korda päevas väiksemaid portsjoneid. Alusta ühest muutusest korraga ning kujunda sellest harjumus. Kõik väikesed sammud õiges suunas aitavad lõpuks kaasa suure eesmärgi saavutamisele.


2. Leia endale sõber, kellega koos treenida


Kõige raskem treeningutega alustamise juures on see esimene samm koduuksest välja minna. Et seda lihtsamaks teha, siis otsi endale sõber, treener või ühine mõne grupiga, kellega koos trenni teha ning kes oleksid sulle su teekonnal toeks. Koos trenni tehes motiveerite üksteist ning nii on palju kergem raskete päevadel ennast kokku võtta ning liikuda. Ümbritse ennast inimestega, kes sind innustavad ning soovivad püüelda tervema ja elujõulisema iseenda poole, selle asemel, et ajada taga „ideaalset“ keha.


3. Kaalu number ei ole kõige olulisem


Kaal võib olla suur stressiallikas. Selle asemel, et jälgida ainult ühte numbrit, mõõda oma tulemusi hoopis selle järgi kuidas sa ennast tunned, kas sul on energiat, kuidas sulle riided selga sobivad, kui palju oled nädalas liikunud ja häid toitumisvalikuid teinud. Kaalu number on lihtsalt üks number. Seda saab kasutada indikaatorina, aga ära jää sellesse kinni. Sa tahad olla terve, energiline ja tunda rõõmu elust. Selle saavutad, tehes iga päev teadlikult natuke paremaid valikuid. Kõik need väiksed muutused annavad lõpuks kokku suure muutuse.


4. Avasta uusi treeninguid


Rutiin on tulemuste vaenlane. Selleks, et toimuks pidev areng tee erinevaid treeninguid. Lisa oma nädalasse nii aeroobseid kui ka jõutreeninguid. Jaluta, jookse, sõida rattaga, tantsi, külasta erinevaid rühmatreeninguid, käi jõusaalis või treeni kodus. Vali nendest treeningud, mis sulle meeldivad ning mis pärast trenni naeratuse näole toovad. Proovi midagi uut, vaheta harjutusi, katseta midagi teistsugust. See hoiab ka vaimu värskena ja näed paremaid tulemusi.


5. Armasta iseennast


Saada vormi võib tunduda hea eesmärk, aga tegelikult on selle taga nii palju enamat. Kui sa toitud tervislikult, liigud regulaarset, siis hea vorm on ainult üks osa tulemusest. Märksa olulisem on, et sul on rohkem energiat, oled tervem, enesekindlam ja elujõulisem ning see on hea tunne. Kui tunned end hästi, siis seda lihtsam on sul edaspidi teha õigeid valikuid ning kujundada harjumusi, mis aitavad luua elustiili, kus lisaks välisele on sul ka tugev sisemine rahulolu.

462 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page