top of page
Search

Kuidas valida sobivaid trenniriideid?

Katrin Saare Hopa TV treener


Kui Sul tuleb tahtmine end taas käsile võtta ja tagasi trennilainele hüpata, siis paratamatult peab mõtlema ka sellele, mida selga panna. Mugav, hästi istuv ja ilus trenniriietus aitab sul tunda end enesekindlamalt, lisab motivatsiooni ning aitab sul trennis anda endast maksimumi. Mida tuleks siis jälgid trenniriiete valikul?



Mugavus


Trenniriiete puhul on väga oluline mugavus. Trenni tegemine on niikuinii raske ja kui sinna juurde lisada sooniv, alla vajuv või sügelema ajav riietus, siis mõnusast liikumisest võib ruttu saada ebamugav tegevus. Kui valid endale trenniks riideid, siis jälgi, et need ei oleks liiga ümber ega sooniks. Ei ole mugav trenni teha, kui tunned, et iga üleliigne cm välja paistab ning vaba liikumine on piiratud. Vali õige suurus ja selleks ära vaata niivõrd riide peal olevat numbrit vaid proovi selga ning tee otsus selle põhjal, kuidas ennast tunned. Kui proovimine ei ole võimalik, siis online-is ostes loe teiste kommentaare ja vaata, et poel oleks hea tagastamise poliitika.


Vaba liikumine


Riideid valides hinda, kas saad vabalt liikuda – pükste ostmisel tee julgelt mõned kükid ja tõsta põlvi kõrgele. Kui liikumine on igati mugav, siis oled õigel teel. Kui tunned, et liikumine on piiratud, siis vali teine paar. Jälgi ka, et püksid ei oleks kottis ja kükitades alla ei vajuks, sest kui pool auru trennis läheb pükste kohendamisele, siis on väga keeruline keskenduda ja endast maksimumi anda .

Ülimalt oluline – tee pükstega kindlasti peegli ees kükitest ja vaata, et püksid läbi ei paistaks. Millegipärast on kaubanduses väga palju selliseid retuuse müügil, millega ei ole võimalik kükitada ega kummardada nii, et pesu läbi ei paistaks.

Pööra tähelepanu, kas materjal on naha vastas mõnus ja pehme ning ei tekita sügelust või ärritust. Kui retuusid või särk tunduvad kui teine nahk, siis suure tõenäosusega on sul ka trennis nendega mugav. Kui aga juba poes asjad seljas sügelevad või nahka ärritavad, siis trenni tehes ja higistades läheb see veel hullemaks.


Sobivus trennistiiliga


Mõtle ka trennistiili peale, mida plaanid tegema hakata. Kui sul on kavas näiteks jooga tunnid, siis lendlev särk, mis Allavaatava koera asendis üle pea vajub, ei ole see just kõige mugavam. Kõrge intensiivsusega trennide puhul pööra suuremat tähelepanu jällegi spordirinnahoidja toestusele, et saaksid julgelt joosta ja hüpata.


Õige materjal

Oluline on tähelepanu pöörata ka trenniriiete materjalile. Oled kindlasti märganud, et osades riietes treenides tunned end rohkem higisena ja ebamugavalt. Vali trenni tegemiseks riided materjalist, mis juhivad niiskust kehast eemale ning kuivavad kiiresti. Kõrge intensiivsusega ja rohkelt higistama ajavate trennide puhul väldi puuvillast riideid sest puuvill imab endasse niiskust ja hoiab seda kinni. Selga kleepuva märja särgiga tunned ennast ebamugavalt ja see ei aita kindlasti kaasa positiivse trennielamuse tekkimisele. Puuvillased riided sobivad rohkem madala intensiivsusega treeninguteks, kus higistamist palju ei ole. Välitrennide puhul riietu kihiliselt ja jälgi, et kõige alumine kiht juhiks niiskus kehast eemale. Pealmised kihid annavad sooja ja kaitsevad tuule eest ning kui spordid pimedamal ajal, siis kindlasti vaata, et riietel oleks küljes helkurmaterjalist elemendid, et oleksid nähtav ja saaksid ohutult sportida.


Riiete valimisel hinda ka kulumiskiirust ning võimalikku topiliseks minekut. Vaata üle õmblused – reegel siin, mida tihedamad, seda kvaliteetsemad ja mida lamedamad, seda mugavamad. Venita ka kangast ning hinda, kas see tõmbub kiiresti tagasi. Venivus on oluline, et rõivast oleks lihtne selga panna, tagasitõmbumine näitab aga seda, et rõivas püsib kauem heas seisukorras.



Ise olen viimased kuu aega kasutanud nii Hopa TV trenne tehes kui ka oma trennides Labellamafia trenniriideid. Olen tõesti rahul – riided on ülimalt mugavad, püksid ei paista läbi ( ja VÄGA raske on leida selliseid ) ning neis saab vabalt liikuda. Trennisärgid on keha vastas mõnusalt pehmed ning kuivavad kiiresti. Saan keskenduda täielikult trennide andmisele ja liikumisele. Pluss riided on huvitavad ja ilusad ja see annab endale ka enesekindlust ja motivatsiooni iga päev oma parim trenn teha.





508 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page